"He was a wise man who invented beer." - Plato

Hoe het begon

Hoe zat het ook al weer? Ooit was het pand van Cremers een deftige hoedenzaak middenin het Hofkwartier.  Destijds was deze wijk met zijn chique restaurants en knusse winkeltjes het Quartier Latin van hofstad ’s Gravenhage. In de oorlog hebben op zolder nog Joodse onderduikers gezeten en is het atelier gebruikt om de Duitser van hoeden en petten te voorzien. Daarna heeft het pand diverse Horeca gelegenheden gehuisvest. Zo was er, vlak na de oorlog, het eerste wijn en kaas huisje (Tastevin) van Nederland waar je heel stoer wijn en Franse kaas kon eten en drinken. ‘Tout’ schilderend Den Haag vertoefde hier en vooral de leden van de Cobra groep hebben menig fles soldaat gemaakt. Het verhaal gaat dat de toenmalige eigenaar van alle schilderijen, die hij als betaling gekregen heeft, de rest van zijn leven riant heeft geleefd.

In de jaren 60 werd het café Moby Dick en veranderde de zaak in stilte in bar dancing Romanov’s . Dit was een bar-dancing waar de eigenaren, Joop en Dennis, openlijk uitkwamen voor hun homoseksualiteit, vrij uniek voor die tijd en de zaak liep elk weekend vol. Bij de wat oudere Hagenezen roept het herinneringen op van rood pluche, geen ramen en verkleedpartijen van de barmannen. Na een aantal jaren werd het roer omgegooid en de basis gelegd voor de roemruchte Bulldog, het cafe van het tasje achter het schilderij en de bar aan de andere kant. Als je direct uit de gevangenis naar de Bulldog kwam dan kreeg je een fles champagne van het huis.

Dit om je een beetje een indruk te geven van de rauwheid die hier geleefd heeft. Toen de samenwerking met Bulldog Amsterdam ten einde liep was het de Haagse Bulldog die na 10 jaar weer van het toneel verdween en werd vervangen door Café Cremers. Dit café Cremers vierde in 2015 zijn 25 jarig bestaan (waarbij de hasj kast veranderde in een coffeeshop met aparte ingang) Nu is het rookgedeelte verplaatst naar beneden waar het cafe omgedoopt is tot Cremers Downstairs (en alles hetzelfde is als de laatste 2,5 decennia).

Brody's Taphouse

Echter, de tijden veranderen en omdat wij voornemens zijn om ook de komende generaties een onmisbaar onderdeel te laten zijn van het karakter dat Den Haag bijzonder maakt, introduceren wij Brody’s Taphouse. Een ‘American’ Taphouse waar de meeste bieren, heerlijke Amerikaanse bieren zijn, afkomstig van de beste Amerikaanse microbrouwerijen, met verve geserveerd worden. De naam ‘Brody’s’ vindt zijn oorsprong in de term waarmee de eigenaar liefkozend verwijst naar zijn kinderen en de mensen die hem nauw aan het hart liggen. Geldt dit ook voor de gewaardeerde bezoekers van het mooie Haagse etablissement? Laat dat blijken uit het enthousiasme waarmee je bij Brody’s ontvangen wordt, wie je ook bent.

Wat zegt het internet over een 'Brody'?

A person you cant help but love. Kind, loving, caring and adorable. Falls in love very easily but falls hard none the less.

He is as sweet as a Brody.

#brody #sexy butt #adorable #boy #great

bro, brother, or homeboy. Derived from the jerkin generation .

whuts good brody.?

#jerk #jerkin #bro #homie #homeboy #brother

A player but very attractive. But none the less; a player.

Guys are nice, until they pull a Brody.

#player #attractive #brody #very #but

An amazing guy that everybody loves but he breaks a lot of hearts and makes ppl mad ALOT he can get a girl to do anything and everything he just has those eyes that makes you fall for him. He is a sexy beast and he is really funny he is a player but for some reason all the girls want to be with him!!He can get almost any girl that he wants. Brody can be a GREAT guy and sometimes he can’t!! (:

Damn look at Brody over there looking sexy as always! “Yeah i know he can be a jerk sometimes though!”

#sexy #sexy beast #amazing #hearts #player

Bro + buddy = brody

What’s good brody?!

#bro #buddy #brother #friendship #friend #names #endearment #nicknames #broseph #brah

Scroll to top